سلامت آنلاین : از زمانهای قدیم ریشهی زنجبیل یا زنجفیل برای درمان طیف گستردهای از بیماریها استفاده شدهاست. محققان امروزی تعدادی از خواص زنجبیل را روی سلامتی اثبات کردهاند، و مصرفکنندگان آن مقدار زیادی زنجبیل در روز خریداری میکنند، چرا که خواص گیاه زنجبیل برای سلامتی، زیبایی و درمان بسیار بیشتر از بسیاری از گیاهان دارویی دیگری است که امروزه دیده میشود.
زنجبیل همیار فوقالعاده ای برای تسکین التهابها و دردهایی مثل روماتیسم و سردرد است. به خاطر این که مانع از تولید هورمونهای التهاب زا میشوند.
روش مصرف
برای تسکین روماتیسم: 1 میلی لیتر افشرهی خوراکی زنجبیل را در 30 میلی لیتر روغن گیاهی حل کنید. هر صبح و شب 6 قطره از این ترکیب را روی مناطق دردناک بدن قرار دهید تا درد تسکین پیدا کند.
برای مقابله با سردرد: 1 گرم زنجبیل خشک را در 150 تا 250 میلی لیتر آب به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کنید. روزانه دو تا چهار فنجان از این دم کرده میل کنید.
به خاطر اینکه زنجبیل حاوی ژینژرول (جینجرول) است. این ترکیب روی مخاط معده تأثیر میگذارد. برای همین زنجبیل باعث پیشگیری و یا رفع حالت تهوع و استفراغ میشود. افرادی که دچار ماشین گرفتگی میشوند، خانمهای باردار، افرادی که عمل جراحی داشتهاند و افرادی که مشغول شیمی درمانی هستند میتوانند از زنجبیل برای کاهش مشکلاتشان استفاده کنند.
روش استفاده
برای افرادی که دچار ماشین گرفتگی میشوند: 250 میلی گرم تا 1 گرم زنجبیل خشک و یا 2 تا 5 گرم زنجبیل تازه را قبل از حرکت مصرف کنید.
برای خانمهای باردار: 250 میلی گرم زنجبیل را دم و روزانه چهار مرتبه میل کنید. میتوانید روزانه 10 گرم زنجبیل تازه مصرف کنید.
زنجبیل سرشار از ویتامینهای C، D و B، مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم، منیزیم، مس و زینک میباشد. برای همین هم یک مادهی انرژیزای قوی محسوب میشود.
روش استفاده
توصیه میکنیم که زنجبیل را در برنامهی غذایی خود بگنجانید. به غذاهایتان مقداری زنجبیل خشک و یا تازه اضافه کنید و انرژی بگیرید.
از آنجایی که زنجبیل حاوی آنتی اکسیدانی به نام شوگائول Shogaol است میتواند با پیشرفت بیماری آلزایمر مقابله کند. نتایج پژوهشهایی که در سال 2001 انجام گرفت این ادعا را به اثبات رسانده است.
روش استفاده
آنتی اکسیدان شوگائول در زنجبیل خشک و یا پودر شده وجود دارد. کپسولهای زنجبیل نیز در بازار موجود هستند که معمولاً در کپسولهای 250 میلی گرم تا 1 گرمی تولید میشوند. میتوانید روزانه سه مرتبه نیز از این کپسولها استفاده کنید.
بله زنجبیل میتواند با سرطان مقابله کند. میپرسید چرا و چگونه؟ به خاطر اینکه حاوی ژینژرول است. این ترکیب یک آنتی اکسیدان قوی محسوب میشود و سلولها را از گزند رادیکالهای آزادی که باعث پیشرفت سرطان میشوند حفظ میکند.
محققان آمریکایی روی 20 موش آزمایشگاهی مبتلا به سرطان آزمایشهایی انجام داده و مشاهده کردند بعد از 49 روز استفاده از ژینژرول، تومورهای این موشها به طور چشمگیری کوچکتر میشود.
روش استفاده
میتوانید روزانه 3 مرتبه از کپسولهای زنجبیل که حاوی 250 میلی گرم تا 1 گرم پودر زنجبیل هستند استفاده کنید.
افشرهی خوراکی زنجبیل حاوی خواص ملینی است که میتواند به رفع یبوست کمک کند.
روش استفاده
دو قطره از افشرهی خوراکی زنجبیل را روی شکمتان چکانده و دایرهوار در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید و یا اینکه یک قطره از این افشره را در یک قاشق روغن زیتون چکانده و قبل از غذا ببلعید.
توجه داشته باشید که افشرهی خوراکی زنجبیل برای زنان باردار و شیرده مورد منع مصرف دارد.
در سال 2000 محققان آمریکایی با انجام پژوهشهایی به این نتیجه رسیدند که زنجبیل مانع لخته شدن خون و گرفتگی رگهای خونی میشود برای همین هم جریان خون را راحتتر میکند. از این گذشته پژوهشهای انجام گرفته در سال 2006 نیز نشان میدهد که زنجبیل میزان کلسترول خون را کاهش میدهد.
روش مصرف
توصیه میکنیم که از زنجبیل در تهیهی غذاهایتان استفاده کنید. اگر زنجبیل با سیر و پیاز همراه شود با قدرت بیشتری سلامت قلب را تضمین میکند. اگر از طعم زنجبیل خوشتان نمیآید میتوانید از کپسول آن استفاده کنید یعنی روزانه سه کپسول 250 میلی گرم تا 1 گرم. اگر در مصرف آن دو به شک هستید با پزشکتان مشورت کنید.
توجه داشته باشید اگر تحت درمان داروهای قلب هستید بدون نظر پزشکتان از زنجبیل استفاده نکنید. داروهای گیاهی نیز بعضی وقتها عوارض جانبی دارند.
زنجبیل باعث هضم بهتر و سریع غذا میشود. ترکیبات موجود در زنجبیل با اثر گذاشتن روی مخاط معده و روده باعث بهبود عملکرد آنها میشود. نتایج پژوهشهای محققان هندی نیز نشان میدهد که این ادویه باعث تحریک ترشح آنزیمهای مختلفی میشود که هضم غذا را راحتتر میکنند.
روش مصرف
میتوانید از زنجبیل تازه استفاده کنید و یا از پودر و دم کردهی زنجبیل بهره ببرید. سعی کنید در تهیهی غذاهایتان از زنجبیل استفاده کنید. اگر از طعم آن خوشتان نمیآید از کپسولهای موجود در بازار استفاده کنید. میتوانید 0.5 تا 1 گرم زنجبیل خشک را با 150 تا 250 میلی لیتر آب دم کرده و بعد از غذا میل کنید.
نتایج پژوهشهایی که در سال 2006 روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده نشان میدهد که زنجبیل میتواند با دیابت مقابله کند. محققان دریافتند که با گنجاندن عصارهی زنجبیل در رژیم غذایی موشهای دیابتی میتوان میزان گلوکز و تری گلیسیرید خون آنها را پایین آورد. محققان همچنان در حال بررسی خواص زنجبیل برای مقابله با دیابت در انسان هستند.
روش مصرف
هر روز مقداری زنجبیل را به غذاهای خود اضافه کنید. ظرف مخصوص زنجبیل را دم دستت تان قرار دهید تا در تهیهی غذاها از آن استفاده کنید.
زنجبیل حاوی یک ماده اسیدی است که آنزیمهای معده را تحریک میکند و به این ترتیب این گیاه، متابولیسم و سوخت و ساز بدن شما را افزایش میدهد. هر چه متابولیسم بدن افزایش یابد، کالری بیشتری مصرف خواهد شد و این افزایش مصرف کالری ارتباط بین خوردن زنجبیل و لاغری را بیشتر توجیه خواهد کرد.
زنجبیل در عین حال که پوست را تمیز و درخشان میکند، و با لکهها مبارزه میکند، میتواند به پوستتان طراوت بدهد.
ماسک صورت روش ایدهآلی برای این کار است. زنجبیل رنده شده را با یک ماسک طبیعی (یا خریداری شده) ترکیب کنید. این ترکیب باعث مرطوب و نرم شدن پوست میشود، و آن را انعطافپذیر و درخشان میکند.
یک قاشق چایخوری پودر خشک زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه را در داخل قوریریخته رویآن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم کنید و سپس آنرا با عسل شیرین کرده و میل کنید .
چای زنجبیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بکشد تند تر می شود .حتی می توان چای زنجبیل را بعد از سد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنک کرد و مانند یک نوشابه سرد استفاده نمود .
برای تهیه شربت زنجبیل یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط کرده و در شیشه دربسته در یخچال نگهدری کنید و هر موقع خواستید مصرف کنید .
بطور بالقوه کمک به جلوگیری از سرطان روده بزرگ ، بیماری های قلبی و دیابت از جمله مزایای این گیاه است. پس زنجبیل نقش حیاتی در سلامت مردان ایفا می کند.
از ترکیب عسل، زنجبیل و فلفل سیاه معجونی شفابخش به دست می آید که توانایی تسکین علائم آسم و حتی درمان آن را دارد . این ترکیب خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش تنش و بهبود جریان اکسیژن به ریه ها و آرامش رگ های خونی در ریه ها کمک می کند. این ترکیب همچنین یک خلط آور فوق العاده است و سرفه، سرماخوردگی، گلودرد و آبریزش بینی را درمان می کند.
روزانه بیش از ۲ میلیگرم زنجبیل خشک که معادل ۱۰ گرم زنجبیل تازه است مصرف نکنید.
در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردلمی شود.
افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید
مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.
افشرهی خوراکی زنجبیل برای زنان باردار و شیرده توصیه نمیشود. توجه داشته باشید که درمانهای گیاهی نیز میتوانند آسیب رسان باشند.
خواص موز,خواص موز برای کودکان,خواص موز در بارداری,خواص موز سیاه شده,خواص موز برای پوست,خواص موز برای مو,مضرات موز,فواید موز برای کمر
ترکیبات شیمیایی
از لحاظ ترکیبات شیمیایی طبق تحقیقاتی که مؤسسه ملی قلب به عمل آورده در موز دو ماده شیمیایی بسیار مهم به نام های سروتونین و نوراپی نفرین وجود دارد. سروتونین عضلات صاف روده ها را تحریک می کند و نوراپی نفرین برای معالجه برخی از انواع بیماری های قلبی کاربرد دارد.
منبع غذایی مطلوب کم چربی و پرانرژی
کمک به حفظ مقدار قند خون
بهبود مشکلات مغزی و عصبی
کمک به کاهش فشار خون
حفاظت از ابتلا به بیماری های قلبی
موز به هنگام رسیدن تولید گازی به نام اتیلن می کند. در صورت مجاورت این گاز با سایر میوه ها، سبب رسیدن آنها می شود. برای جلوگیری از این فرآیند، موز را باید جدا از سایر میوه ها نگهداری کرد. در عین حال نیز از این خاصیت موز می توان برای رسیدن میوه هایی که هنوز کال هستند، استفاده مطلوب نمود.
موز را هنگامی که هنوز سبز است از درخت میچینند و به مناطق مختلف دنیا میفرستند و در آنجا به وسیله گرما دادن، آن را میرسانند. موز رسیده دارای پوست زرد و سفت و لکههای سیاه بر روی پوست است.
مواد مغذی کلیدی موجود در ۱۰۰ گرم موز
انرژی (کالری)
۹۵
کربوهیدرات (گرم)
۲۳
پروتئین (گرم)
۳/۱
فیبر (گرم)
۱
پتاسیم (میلی گرم)
۴۰۰
ویتامین ث (میلی گرم)
۱۱
منیزیوم (میلی گرم)
۳۴
مس (میلی گرم)
۱/۰
وی (میلی گرم)
۲۳/۰
هن (میلی گرم)
۸/۰
چربی (گرم)
۳/۰
یدفولیک (میکروگرم)
۱۴
ویتامین ب ۶ (میلی گرم)
۳/۰
ویتامین ب ۱ (میلی گرم)
۰۴/۰
ویتامین ب ۲ (میلی گرم)
۰۵/۰
نیاسین (میلی گرم)
۷/۰
کلسیم (میلی گرم)
۱۰
فسفر (میلی گرم)
۲۸
منگنز (میلی گرم)
۷/۰
دیم (میلی گرم)
۱
ید (میلی گرم)
۰۰۲۷/۰
ب (گرم)
۷۴
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است
جوشانده موز برای قطع خونریزی مفید است.
موز مدر است.
موز سبب تقویت قدرت بینایی در بزرگسالان میشود.
موز
میتواند به کسانی که در تلاش برای ترک سیگار هستند، کمک کند. ویتامین B6 و
B12، پتاسیم و منیزیم موجود در موز به بدن در رهایی از اثرات کنار گذاشتن
نیکوتین کمک میکند.
ارزش غذایی موز برابر است با گوشت فقط فاقد مواد چربی و کلسیم میباشد.
موز نرم کننده سینه است.
اشخاصی که اوره اضافی در خون دارند میتوانند در برنامه غذایی خودشان موز را بگنجانند.
موز محرک شهوت است.
موز خونساز است به خاطر وجود آهن.
موز نشاط آور است.
موز تأمین کننده مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد.
میوه موز برای درمان زخم های سرطانی مفید است.
مصرف موز در افراد ضعیف و لاغر
موز خونساز است و برای اشخاص لاغر و کمخون بسیار ضروری است.
برای درمان ضعف بدن بهتر است موز به همراه عسل مصرف شود.
فواید موز برای تقویت استخوان ها
موز
به رشد و تقویت سلامت استخوانهای بدن کمک میکند و این امر از دیگر اثرات
وجود پتاسیم در موز است زیرا پتاسیم با افزایش از دست رفتن کلسیم بدن از
طریق ادرار (که در نتیجه مصرف نمک زیاد این اتفاق میافتد)، مقابله میکند و
مانع از این میشود که استخوانها به سرعت نازک شده و تحلیل بروند.
فواید موز برای اعصاب
افرادی که کار فکری دارند موز را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
موز
تأثیر خوبی در تأمین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد. میوه موز حاوی نوعی پروتئین
به نام تریپتوفان است که در بدن به سروتونین تبدیل میشود و سرتونین به
نوبه خود، باعث آرامش و احساس خوشی بیشتر در انسان میگردد.
مصرف موز در کلسترول بالا
گَرد موز برای پایین آوردن کلسترول مناسب است.
کسانی که کلسترول خون آنها نوع LDL زیاد است بهتر است به مدت ۱۴ شب شام فقط موز بخورند.
مصرف موز بعد از ورزش
یک
موز رسیده که دارای نقاط و لکه های قهوه ای زیادی است، دارای حدود ۲۳ گرم
قند و ۲ گرم نشاسته است. قند آن به سرعت هضم شده و جذب دیواره روده کوچک
گشته و بدین طریق وارد جریان خون می شود. بنابراین موز یک میان وعده عالی
پس از انجام ورزش است، زیرا در این هنگام سوخت سریع قند در طی یک ساعت
فعالیت مورد نیاز می باشد تا به عضلات امکان بازسازی ذخایر کربوهیدراتی شان
(گلیکوژن) را دهد.
موز غذای خوبی برای ماهیچهها میباشد. پژوهشها
نشان داده است که مصرف تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت ۹۰ دقیقه
فعالیت بدنی سخت، کفایت میکند و به همین دلیل است که موز میوه شماره یک
ورزشکاران برتر جهان است.
مصرف موز در ناراحتی های گوارشی
موز برای رفع ناراحتی های معده و اسهال های مزمن مفید است.
موز
تقویتکننده و آرامشدهنده معده است. موز اسید اضافی معده را به حال طبیعی
درآورده و مانند یک آستر، جدار معده را پوشانده و باعث کاهش ناراحتی
میگردد.
موز، سلول های پوششی سطحی معده را تقویت و مقاوم می کند و موجب می شود که سد مقاومی در برابر نفوذ عوامل زیان آور ایجاد گردد.
نظر
دانشمندان این است که در موز به طور مسلم یک عامل شفابخش نیرومندی وجود
دارد که برای بهبود سلول های فرسوده زخم ها و همچنین جلوگیری از التهاب
معده بسیار مفید است.
موز درمانکننده زخم معده و روده میباشد.
موز برای شفای سلولهای فرسوده اولسرها و همچنین جلوگیری از گاسترین و التهاب معده بسیار مفید است.
موز حاوی پکتین (نوعی فیبر محلول) است که حرکات لولههای گوارشی را متعادل کرده و باعث بهبود یبوست میشود.
موز ملین بوده و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
در
طب سنتی هند موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی
که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی
مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
درمان زخمهای روده راسریع میکندوبرای رفع بینظمی واختلال رودهها مفید میباشد.
مصرف موز در کودکان و نوجوانان
موز یک غذای کامل است حتی برای کودکان.
به خاطر وجود فسفر در موز برای هوش و حافظه کودکان و نوجوانان بسیار مفید است.
موز سطح هوشیاری دانشآموزان را بالاتر برده و به فرایند یادگیری آنها کمک میکند.
مصرف موز در بارداری و شیردهی
موز از سقط جنین جلوگیری میکند. خانمهایی که بچه سقط میکنند موز بخورند.
موز در خانمهای باردار سوزش معده و تهوع صبحگاهی را رفع میکند.
موز حاوی
پتاسیم بوده و به مبارزه با خستگی در دوران بارداری و کسب سریع انرژی کمک
می کند. علیرغم جستجوی فراوان برای پیدا کردن سرنخی در مورد
ارتباط مصرف
موز در بارداری و افزایش خطر ابتلای جنین به بیماری یرقان(زردی)، به نظر می
رسد با توجه به منابع انگلیسی زبان موجود چنین چیزی صحت نداشته باشد.
البته برخی منابع مصرف موز توسط زنانی که نوزادان آنها دارای یرقان هستند را در دوران شیردهی ممنوع اعلام کرده اند.
موز به دلیل پتاسیم بالایی که دارد به بهبودی سریع در دوران نقاهت کمک شایانی میکند.
مصرف موز در کاهش وزن
به
دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. افرادی که
تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند. موزهایی که
به رنگ زرد هستند دارای شاخص گلیسمی متوسطی می باشند. (این شاخص نشان می
دهد به ازای مقدار مشخصی از یک ماده غذایی مقدار قند خون چقدر بالا می رود و
این شاخص نسبت به گلوکز که دارای شاخص گلیسمی ۱۰۰ است سنجیده می شود.)
مصرف موز در دیابت
موز
نارس برای افرادی که می خواهند مقدار قند خون خود را ثابت نگه دارند، از
قبیل بیماران دیابتی، مفید است. یک موزی که غالبا سبز بوده و نواحی زرد
کمتری در پوست خود دارد، دارای ۲ گرم قند و ۲۳ گرم نشاسته است. نشاسته آن
که تحت عنوان «نشاسته مقاوم» شناخته شده است، به خوبی در روده کوچک هضم نمی
شود. این ماده از روده بزرگ عبور نموده و پس از تجزیه توسط باکتری های
روده، وارد جریان خون شده و به عنوان منبع انرژی به کار می رود. این تجزیه
آهسته مواد نشاسته ای در موز نارس منجر به افزایش تدریجی و آهسته مقدار قند
خون می گردد.
به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.
مصرف موز در سالمندان
کمبود
پتاسیم سبب افسردگی و فراموشی می شود. افراد سالمند، از این نظر بسیار
آسیب پذیر هستند، زیرا تمایل به مصرف میوه و سبزی های تازه در آنها کمتر
است.
موز رسیده که سرشار از پتاسیم می باشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز می باشد.
یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان ۱۱ درصد تأمین می کند.
فشار خون بالا
به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است.
پتاسیم
موز به طرق مختلف به کاهش فشار خون کمک می کند. به این ترتیب که سبب تحریک
بدن برای دفع نمک شده و همچنین سبب شل نمودن و انبساط رگ های خونی می شود و
لذا قطر رگ ها زیاد شده و فشار جریان خون کاهش می یابد.
مصرف موز در بیماریهای قلب
پتاسیم
موز نه تنها از طریق کاهش فشار خون، بلکه به وسیله ممانعت از فعالیت
رادیکال های آزاد مخرب و همچنین به وسیله پیشگیری از تشکیل لخته خون، به
حفظ سلامتی قلب کمک می کند. دانشمندان هندی اخیرا کشف کرده اند که وجود موز
نارس در خوراک موش های آزمایشگاهی مانع افزایش کلسترول بد خون (LDL) می
شود. به علاوه موز سبب افزایش کلسترول خوب خون (HDL) می گردد. محققان این
خاصیت را مدیون وجود مقدار زیادی الیاف گیاهی (فیبر) در موز نارس می دانند.
به نظر می رسد که موزهای رسیده نیز به علت داشتن مقدار زیادی پکتین،
کلسترول خون را کاهش می دهند. زیرا مقدار پکتین موجود در موز از سیب هم
بیشتر است. لازم به ذکر است که پکتین نوعی فیبر محلول است که تأثیر آن در
کاهش کلسترول خون به اثبات رسیده است.
موز به دلیل برخورداری از پتاسیم،
سیستم گردش خون را تنظیم میکند و خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. در واقع
به دلیل وجود همین ماده حیاتی،
موز برای افرادی که دارای فشار خون بالایی
هستند، مناسب است.
موز برای کسانی که دچار بیماری قلبی هستند یک غذای خوب است به عنوان شام یک عدد میل شود.
بیماران قلبی که هر روز آسپرین می خورند بهتر است قبل از آسپرین یک عدد موز بخورند.
فواید موز برای پوست
برای تسکین خارش بدن موز نرم را کوبیده با آب لیمو مخلوط کرده در محل خارش بمالید.
برای
از بین بردن حلقههای روی گردن و از بین بردن چین و چروک گردن موز کاملاً
رسیده یک عدد نصف استکان روغن بادام شیرین یک قاشق عسل اینها را خوب له
نموده روی باند پهن نموده دور گردن بپیچید به مدت ۲ ساعت بگذارید بماند.
برای باز شدن رنگ چهره و از بین بردن لکههای سیاه موز را با تخم خربزه مخلوط نموده به روی لکهها بمالید.
برای التیام زخمها و جلوگیری از سوختگی پوست موز را سوزانده گرد آن را روی زخم بریزید.
قرار دادن قسمت داخلی پوست موز روی جای نیش حشرات بر پوست، خارش و سوزش آن را از بین میبرد.
موز یک ماده حفاظتکننده میباشد و اثر آن بر روی زخم بیش از هر داروهای گرانقیمتی است.
ضماد موز برای سوختگی در اثر آتش مفید و اگر بلافاصله بکار رود از تاول زدن جلوگیری میکند.
مصرف موز در افراد مبتلا به میگرن
مصرف موز میتواند سردردهای میگرنی را در مبتلایان به این بیماری تشدید کند.
کسانی که در اثر خوردن موز زبانشان ورم یا جوش میزند بلافاصله بعد از خوردن موز آب لیمو مزمزه کنند.
کسانی که سرفههای خشک میکنند موز را آهسته آهسته بخورند.
موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد، سخت هضم میشود.
موز نفاخ است و مصرف زیاد آن به ویژه در افراد سردمزاج، تولید گاز معده میکند که برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
موز به علت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان بیماری قند مضر است و نباید در مصرف آن زیادهروی شود.
موز خون غلیظ ایجاد میکند. زیادهروی در خوردن آن باعث تولید خون غلیظ بلغمی میشود.
خوردن موز هنگام ناشتا زیانآور است.
کسانی که دارای دستگاه گوارشی حساس هستند موز را با احتیاط بخورند.
خوردن میوه خام موز تولید ورم قولون (کولیت) میکند و در روده ایجاد تخمیر میکند.
یک
موز با اندازه متوسط، ۱۱ درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال به پتاسیم را
تأمین می کند. یک موز در روز به بهبود مشکلات عصبی و فراموشی در سالمندان
کمک نموده و از یبوست پیشگیری می کند. (البته شرط اصلی برای دستیابی به این
خاصیت، مصرف مقدار کافی آب در روز می باشد.)
انواع
دارای قسمت های سبز در ابتدا و انتهای خود، هنوز به طور کامل نرسیده اند.
موزهای کاملاً زرد، رسیده تر بوده و انواع دارای لکه های قهوه ای در حداکثر
رسیدگی خود هستند.
برای کند نمودن رسیدن موز آن را در یخچال نگهداری
کنید و برای تسریع رسیدن موز، آن را در یک پاکت کاغذی یا لای روزنامه در
دمای اطاق نگه دارید.
در مجموع می توان موز را از جمله میوه های بسیار مفید دانست و هرگز نبایستی از خواص شگفت انگیز آن غافل گردید.
یکی
از مهمترین خواص موز سیاه شده و موزهایی که روی پوست آن نقطه های قهوه ای
وجود دارد و نشانه رسیده بودن آن است، وجود ماده ای به نام TNF است که علیه
سرطان عمل می کند و مانع از رشد و گسترش سلول های سرطانی می شود.
موز
کاملا رسیده که در ظاهر سیاه و گندیده به نظر میرسد، دارای موادی است که
قدرت مقابله با غده های سرطانی، تومورها و سلولهای سرطانی را به بدن میدهد.
موز سیاه شده و کاملا رسیده سرشار از ویتامین های آ، ب، ث، قند و به مقدار 80 درصد تانن است.
از خواص موز سیاه شده به دلیل میزان بالای فیبر گیاهی موجود در آن کمک به درمان یبوست است.
- موز از سقط جنین جلوگیری میکند. خانمهایی که بچه سقط میکنند موز بخورند.
- موز در خانمهای باردار سوزش معده و تهوع صبحگاهی را رفع میکند.
- موز حاوی پتاسیم بوده و به مبارزه با خستگی در دوران بارداری و کسب سریع انرژی کمک می کند.
- علیرغم جستجوی فراوان برای پیدا کردن سرنخی در مورد ارتباط مصرف موز در بارداری و افزایش خطر ابتلای جنین به بیماری یرقان(زردی)، به نظر می رسد با توجه به منابع انگلیسی زبان موجود چنین چیزی صحت نداشته باشد. البته برخی منابع مصرف موز توسط زنانی که نوزادان آنها دارای یرقان هستند را در دوران شیردهی ممنوع اعلام کرده اند.
- موز به دلیل پتاسیم بالایی که دارد به بهبودی سریع در دوران نقاهت کمک شایانی میکند.
موزها مرطوب کننده های عالی طبیعی برای پوست شما هستند
ویتامین A موجود در موز، رطوبت از دست رفته را بازسازی می کند و پوست های آسیب دیده، کسل کننده و خشک را ترمیم می کند
موز رسیده را خیس کنید و روی صورت خود بمالید. از تماس با چشم خودداری شود آن را برای مدت 20 تا 25 دقیقه بگذارید و سپس آن را با آب گرم بشویید
اگر پوست بسیار خشک و پوسته پوسته شده است، می توانید عسل را به این ماسک صورت اضافه کنید. این ماسک موز و عسل همچنین در از بین بردن رنگ پوست پوست کمک می کند
منبع: 7 گنج